WUR weer de beste

WUR weer de beste

Voor de 18e keer op rij is Wageningen University & Research uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland. De Keuzegids universiteiten meldt bovendien dat het aantal topopleidingen is gestegen van negen naar dertien, uit een totaal van negentien opleidingen.

Ook dit jaar staat Wageningen University & Research (WUR) bovenaan in haar categorie en mag WUR zich de beste Technische universiteit noemen. De universiteit heeft bovendien de hoogste totaalscore: 71,5 uit 100.

Topopleidingen op het gebied van economie en milieu
"Vooral in de vakgebieden economie en bedrijf, en exact en informatica, laat de WUR een uitstekend resultaat zien,’ schrijft de gids. De bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen is dit jaar met een topstatus beoordeeld. Dit betekent dat studenten extreem blij zijn met hun keuze voor die opleiding. ‘Binnen aarde en milieu krijgen maar liefst zes opleidingen het predicaat topopleiding, zoals Bos- en Natuurbeheer." Ook twee opleidingen op het gebied van welzijn hebben dit jaar een topstatus gekregen, namelijk: Voeding en Gezondheid en Gezondheid en Maatschappij.

Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen University & Research is trots op de hoge notering en spreekt zijn dankbaarheid richting de studenten uit: “Wij zijn onze studenten zeer dankbaar dat hun positieve oordeel tot deze prachtige scores in de Keuzegids universiteiten heeft geleid. En we zijn natuurlijk ook bijzonder trots op onze docenten en ondersteunend personeel.”

Een nieuwe generatie game changers
Mol wijst op belangrijke stappen die in 2021 en 2022 zijn gezet: “Afgelopen jaar is veel geïnvesteerd in de innovatie van ons onderwijs, de aanstelling van jonge docenten en de opening van het innovatieve onderwijsgebouw Aurora, geschikt voor alle vormen van onderwijs. Dat we opnieuw tot beste universiteit zijn verkozen is een bevestiging dat we de juiste keuzes maken. Dat blijven we doen. Bij WUR leiden we studenten op tot een nieuwe generatie van experts en game changers voor de transitie naar een duurzame toekomst, in Nederland en wereldwijd.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie