Shandong in China krijgt eigen World Horti Center

Shandong in China krijgt eigen World Horti Center

Vrijdag 24 mei heeft World Horti Center een overeenkomst getekend met een Chinese partner. Met het tekenen van deze overeenkomst gaat er binnen afzienbare tijd een World Horti Center locatie gerealiseerd worden in de provincie van Shandong. Dit wordt een lokale hub voor de ruim 100, veelal Nederlandse, partners die actief zijn in World Horti Center.

Bij dit feestelijke moment waren onder andere de burgemeester van Westland, Bouke Arends en vice-burgemeester Li Guoxiang van Jinan getuigen.

Voor de provincie Shandong is de realisatie van een World Horti Center locatie een belangrijke stap. Met deze realisatie verstevigd de regio haar positie in de Chinese tuinbouwsector en wordt samenwerking met Nederlandse partijen vergemakkelijkt. Voor World Horti Center wordt, met het aangaan van dit nieuwe contract, de opening van een tweede locatie buiten Nederland realiteit. Begin 2023 werd er al een locatie geopend in Zuid-Korea, een World Horti Center kantoor waar de focus voornamelijk op onderwijs en onderzoek ligt.

Puck van Holsteijn, directeur World Horti Center, over de tweede vestiging in wording: "Met het tekenen van deze samenwerking is een tweede World Horti Center locatie buiten Nederland weer een stap dichterbij, hiermee bouwen we ons concept verder uit. Ook maken we de connectie met het Chinese bedrijfsleven gemakkelijker voor onze ruim 100 participerende bedrijven. Hier blijft het overigens niet bij, we zijn ook aan het focussen op andere continenten voor de komende jaren."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie