Javo sluit aan bij AVAG

Javo sluit aan bij AVAG

Ook Javo sluit zich aan bij de groep tuinbouwtoeleveranciers die lid zijn van AVAG. Het bedrijf uit Noordwijkerhout is wereldwijd vooral een bekende naam in oppotmachines. Inmiddels is het leveringsprogramma veel breder, met onder meer trayautomatisering, transportsystemen en robotsystemen. Die vinden hun weg naar meer dan zestig verschillende landen. Cindy van Nobelen, Javo’s Marketing Manager: "Door samen te werken binnen AVAG kunnen we de leidende positie van Nederland als tuinbouwland verstevigen."

Javo is onderdeel van de Nobels Group, een familiebedrijf in Noordwijkerhout met 120 medewerkers. Onder de paraplu van de groep vallen ook de merken Nobels, Javo International en Agro Techniek. Zowel de innovatie, engineering als productie vinden plaats in eigen huis.

De recht-toe-recht-aan potmachine die eind jaren 60 voor het eerst het licht zag, is technologisch ver geëvolueerd. Cindy: "Al blijven het voor een groot deel mechanische machines. Wel werken we steeds meer met geavanceerde besturingen, zodat we onze machines kunnen koppelen aan andere systemen bij de kweker. De robotisering vind je vooral in de interne logistiek terug, onder meer om planten wijder te zetten en in afleversystemen."

Derde generatie
Intussen is de derde generatie Van Nobelen toegetreden tot het bedrijf, bestaande uit drie zussen: Cindy, Patricia (Executive Assistant) en Chantal (Quality Manager). Samen met Koos de Vink (CEO) en Ber van Nobelen zijn de aandelen zijn in vijf gelijke delen verdeeld. Koos en Ber vormen samen het bestuur, terwijl de drie dochters alle vrijheid krijgen om zich verder in het bedrijf te ontwikkelen. Vanuit Noordwijkerhout gaat een groot deel van de productie de hele wereld over. In de Verenigde Staten heeft Javo een eigen vestiging. In andere belangrijke tuinbouwmarkten wordt samengewerkt met dealers, ook voor service en onderhoud. Cindy: "We hebben de focus gericht op uitbreiding van het dealernetwerk. Hier investeren wij actief in, onder meer door ondersteuning op beurzen en trainingen van de sales- en servicemedewerkers. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we in meer landen lokaal vertegenwoordigd zijn."

Met de toetreding tot AVAG wil Javo de samenwerking binnen de Nederlandse tuinbouw stimuleren. "Wij zien Nederland toch wel als de leidende tuinbouwnatie in de wereld. Door meer met elkaar samen te werken, kunnen we die leidende positie behouden en zelfs verbeteren." Haar verwachtingen van het AVAG-lidmaatschap? "Door bedrijven in dezelfde branche bijeen te brengen leer je van elkaar. Je hoort wat de pijnpunten bij andere bedrijven zijn en hoe zij daarmee omgaan. En buiten het enorme netwerk dat je door het lidmaatschap opbouwt, verwacht ik dat de projectgroepen en werkgroepen ook heel interessant kunnen zijn. Je weet daardoor nog beter wat er in de markt speelt en hoe anderen bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie