PopFest strikes again!

PopFest strikes again!

Van 25 tot 29 september 2023 opent Pop Vriend Seeds haar deuren voor telers, distributeurs en partners om de nieuwste rassen en laatste innovaties te ontdekken. "PopFest is de plek waar alles samenkomt. De velden, onze focus, food for thought en - het allerbelangrijkste - onze Pop Friends van over de hele wereld."

“We willen telers en ketenpartners inspireren met onze oplossingen. Klimaatverandering, duurzaamheid, smaak en gezondheid zijn complexe onderwerpen die vragen om een gefocuste aanpak. Bij Pop Vriend richten we ons op een beperkt aantal gewassen, waardoor we de beste rassen en oplossingen kunnen bieden die waarde toevoegen voor alle stakeholders in de voedselketen. Van telers tot consumenten”, aldus Joost van den Eijnden, Commercieel Directeur.  “Tijdens PopFest geven we klanten technisch advies voor specifieke teeltgebieden en delen we de laatste markttrends en inzichten. Met onze focus willen we de beste zijn in het begrijpen en inspelen op de kansen en uitdagingen waar onze klanten voor staan”, voegt Van den Eijnden toe.

Geen stress met The Magma Collection
Qua rassen toont Pop Vriend hitte- en stresstolerante bonen. Dit jaar wordt de Magma Collectie, een collectie van hitte- en stresstolerante bonen in eerste instantie ontwikkeld voor de Amerikaanse verse markt, uitgebreid met rassen voor de Europese versmarkt. De Magma rassen voorkomen dat er gaten vallen in productieprogramma’s door hittestress. In baby leaf spinazie is de belangrijkste ontwikkeling dat het assortiment voor de Noordwest-Europese markt is gecompleteerd met nieuwe rassen in het vroege en late segment. Pop Vriends focus is om baby leaf spinazietelers in Europa nog beter in staat te stellen supermarkten te bedienen, met rassen die consistent zijn in productie met hoogwaardige bladkwaliteit – gemakkelijk te verwerken en aantrekkelijk voor de consument. De Pop Vriend rassen onderscheiden zich door de combinatie van hoogste resistentieniveaus en beste bladkwaliteit: knapperig, versgroen en “fork size". Ook introduceert Pop Vriend een gloednieuwe serie oriëntaalse spinazierassen. De nieuwe rassen kenmerken zich door een compleet resistentiepakket en een verbeterd bladtype die leidt tot minder verwerkingsverlies en betere houdbaarheid in de keten.
 
Part of the KWS family: innovaties in rode biet en zaadbehandeling
INITIO is een zaadbehandeling op basis van nutriënten, ontwikkeld samen met moederbedrijf KWS. De behandeling is vorig jaar geïntroduceerd in spinazie en heeft het afgelopen jaar zeer goede resultaten laten zien. INITIO verhoogt de opbrengstzekerheid door snellere en uniformere opkomst, een weerbaarder gewas en verbeterde ontwikkeling van het wortelgestel. Tijdens PopFest zijn specialisten aanwezig om de laatste resultaten te delen en de INITIO proeven te laten zien. In rode biet ligt de focus op het integreren van genetica  uit het suikerbietenprogramma van KWS in onze rode bieten genetica. Dit jaar worden er grootschalige proeven gedaan met nieuwe, experimentele rassen die naast de huidige kenmerken van de Pop Vriend genetica, hoge brix en sterk loof, ook Rhizomanie resistentie hebben.

Naast agronomische eigenschappen focust Pop Vriend ook op behoeften van de keten na de teler. Tijdens PopFest worden een aantal inspirerende concepten getoond die laten zien hoe Pop Vriend kan helpen om in te spelen op trends in de markt en veranderende consumentenbehoeften. Uiteraard laten de veredelaars en andere specialisten de nieuwste innovaties zien op het demoveld, maar er is meer te beleven. Onze bonen-, spinazie-, snijbiet- en rode bietensoorten zijn terug te vinden in alles wat bezoekers tijdens PopFest kunnen zien én proeven. Letterlijk stof tot nadenken om ervoor te zorgen dat de zintuigen volledig tot hun recht komen. 

De PopFest Open Dagen vinden plaats op het veredelingsstation in Andijk en zijn op afspraak te bezoeken voor klanten en relaties. Voor meer informatie, neem contact op met je Pop Vriend vertegenwoordiger.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie