Zuurkool 2.0

11-07-2019    09:44   |    Goedemorgen

Gezond én hip: het eeuwenoude fermenteren beleeft een hernieuwde populariteit. Ook bij G. Kramer & Zonen, al 129 jaar hét familiebedrijf dat witte kool tot zuurkool fermenteert, is de vernieuwing te proeven. Kramer lanceert Organic Kraut, een nieuwe productlijn met drie unieke smaken kool, gefermenteerd met verse groenten en klaar om op elk moment te eten.

Deze zomer zijn de drie smaken Organic Kraut exclusief te verkrijgen via Smeding Groente en Fruit, verspartner van Sligro.
Zuurkoolstamppot; wie is er niet groot mee geworden. Tegenwoordig laten nieuwe generaties het stampen van maaltijden steeds verder achter zich en stellen zij gezondheid en gemak voorop. Dit was een unieke kans om de consumptie van zuurkool te herzien en producten te ontwikkelen voor een ander gebruiksmoment: klaar om te eten, en de perfecte toevoeging bij elke maaltijd.
De 5e generatie aan het roer van G. Kramer en Zonen ontwikkelde de nieuwe productlijn Organic Kraut. Het fermentatieproces verschilt van dat van zuurkool: door verse groenten en kruiden mee te laten fermenteren met de witte kool ontstaat er een unieke smaak. Hierbij is alleen gebruik gemaakt van échte ingrediënten: biologische, verse groenten en kruiden – zonder toevoegingen of E-nummers.
Kleurrijk, wild en gezond
Meer dan 100 jaar ervaring met fermentatie proef je niet alleen, dat kun je ook terugzien. Organic Kraut komt in drie opvallende kleuren die natuurlijk ontstaan tijdens de wilde fermentatie. In dit wilde fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora – de basis voor een goede gezondheid. Gefermenteerde producten zijn naast hip dus ook nog eens gezond. Organic Kraut is caloriearm en zit boordevol vitamine C, vezels, en bevat zelfs B12.
Organic Kraut komt in drie smaken en hebben allemaal witte kool als basis. De groene variant, Garlic & Basil, is gefermenteerd met verse knoflook, paprika en basilicum. Een liefhebber van pikant zal zich goed kunnen vinden in de smaak Chilli & Onion met verse rode peper en ui. En hou je van gember? Dan ben je bij Ginger & Beetroot, gefermenteerd met rode biet en verse gember, aan het juiste adres.
Organic Kraut is geschikt om rauw te eten en is dus een waar gemaksproduct (ready-to-eat). Door de unieke smaak is het de ideale topping voor een hamburger, burrito, club sandwich of hot dog. Daarbij kun je er ook fantastische gerechten mee bereiden zoals risotto, gado gado of fish pie. Omdat ze op zichzelf al fantastisch van smaak zijn, is het ook een prachtige optie als bijgerecht. De natuurlijke kleuren brengen je bord tot leven en maken je gedekte tafel af. Organic Kraut is bedoeld om rauw te eten, een gezonde, smaakvolle aanvulling voor de horeca. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Aad op IBC

Onze collega Aad is vandaag aanwezig op de IBC in RAI Amsterdam. IBC is 's werelds meest invloedrijke media,...

'Bestel slangen op tijd'

De teeltwissel is de drukste periode voor fabrikanten om druppelslangen te leveren. Ga je dit jaar de...