ZON in zee met Rabobank

07-05-2021    09:33   |    Goedemorgen

Met ingang van 1 juni is de Rabobank de nieuwe huisbankier van Koninklijke ZON. Directievoorzitter Addy Lutgenau van Rabobank Noord-Limburg en ZON-directeur John Willems ondertekenden hiertoe gisteren de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen.

ZON heeft vooral uit strategische overwegingen gekozen voor de samenwerking met de Rabobank. ‘Het merendeel van onze leden bankiert bij de Rabobank. Bij de financiering van deze bedrijven zie je dat de bank steeds meer kijkt naar de wijze waarop een teler de afzet heeft geregeld. Doordat ZON als afzetorganisatie nu bij dezelfde bank zit, wordt bijvoorbeeld het overleg over die afzet allemaal wat eenvoudiger’, aldus John Willems.

Addy Lutgenau geeft aan dat de Rabobank veel kennis in huis heeft op het gebied van strategische ontwikkelingen in Food & Agri. "We staan op dat gebied in de sector bekend als leidende partij en de kennis die we hebben komt met deze samenwerking nu ook beschikbaar voor ZON en haar leden. Een echte win-win situatie wat ons betreft", zegt hij.
 
Telersvereniging Koninklijke ZON telt momenteel 155 leden en had in 2020 een totale omzet van 291 miljoen euro.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Kas desinfecteren

ACTUEEL HORTI THEMA - HortiHygienz biedt op haar website diverse video's met betrekking tot hygiëne. In het...