'De eerste paprikaoogst is een bijzonder moment'

12-02-2018    09:11   |    Goedemorgen

Paprikakwekerij Barendse-DC verwacht in de tweede helft van maart de eerste oranje paprika's te oogsten. Op dit moment treft Barendse daarom alle voorbereidingen voor het nieuwe oogstseizoen.

Barendse-DC teelt op duurzame wijze oranje paprika's op Agriport A7 in Middenmeer. De kas is nu één grote kraamkamer, vertelt Petra Barendse. “We hebben een half miljoen babyplantjes in de kas, die zijn erg kwetsbaar en krijgen extra zorg. We zorgen ervoor dat de plant niet meer dan drie stengeltjes heeft, zodat zij de energie die ze nodig heeft voor de vrucht goed kan verdelen.”

De bloemetjes aan de plant worden al kleine vruchtjes, zegt Barendse. “De bloem heeft zes weken nodig om uit te groeien tot een groene paprika. Daarna duurt het nog twee weken voordat de vrucht oranje is. Dan wordt de paprika geoogst.”

Barendse vindt de eerste oogst altijd een bijzonder moment. “Ik kijk daar naar uit. Het is fijn om in de kas met seizoenen te werken. Je merkt dat de dagen langer worden en het aantal zonuren toeneemt. Dat is heel belangrijk voor ons.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...