Westland komt met eigen noodmaatregelen

24-03-2020    10:05   |    WOS

De gemeente Westland komt nog deze week met noodmatregelen om lokale ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dat heeft wethouder Albert Abee laten weten aan MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers, aldus de WOS.

Door de kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, komen veel bedrijven onder druk te staan. Zo missen restaurants en cafés omzet, omdat er daar niet meer gegeten en gedronken mag worden. En tuinbouwbedrijven in de sierteelt krijgen hun producten niet meer via de veiling verkocht.

In een brief riep MKB Westland het gemeentebestuur eerder op om maatregelen te nemen. "Is Gemeente Westland bereid om bijvoorbeeld facturen aan bedrijven sneller te voldoen dan de afgesproken betaaltermijn? Is Gemeente Westland bereid om de inning van bepaalde belastingen (bijvoorbeeld de OZB-heffing) uit te stellen?", was in de brief te lezen.

Abee heeft inmiddels aangegeven deze week met concrete plannen te komen. Ook voor zzp'ers die door het coronavirus geen inkomsten meer hebben, wordt een regeling getroffen. Wie deze maand al in de problemen komt, kan bellen met 14 0174. Zzp'ers die het nog iets langer uithouden, kunnen op korte termijn een aanvraagformulier invullen op de website van de gemeente.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws