Werknemer wil traditioneel kerstpakket vol eten

11-12-2019    10:41   |    Nu.nl

Een feestelijke doos gevuld met houtsnippers, ragoutbakjes en conservenblikken vol eten om de gure winter te overleven: het jaarlijkse bedankje van de baas komt er weer aan. De trend dit jaar in het midden- en kleinbedrijf (mkb)? "Een klassiek pakket vol A-merken."

De arbeidsmarkt is krap. Werkgevers willen hun personeel dan ook niet kwijt en dus wordt er dit jaar opnieuw meer geïnvesteerd in een kerstpakket, zegt Julie Oierrié, van het Udense kerstpakketten.nl. Het bedrijf verwerkt zo'n drieduizend pakketten per dag rond deze tijd van het jaar, en de waarde ervan wordt steeds hoger. Afnemers zijn met name werkgevers in het mkb, die zo'n 45 euro aan een pakket besteden, en dat is fors meer dan zo'n vier jaar geleden, aldus Oierrié.

De vouchers doen het dit jaar wat minder, vertelt ze. "De werknemer is toch niet zo blij met een bon. Die wil verwend worden voordat Kerst begint en bij zo'n voucher heeft-ie toch het idee dat de baas zich er met een jantje-van-leiden vanaf maakt."

Met stip op één staat het pakket van 50 euro met daarin allemaal A-merken, zegt Oierrié. "Coca-Cola, Lay's chips: allemaal herkenbare merken die je niet altijd voor jezelf koopt. Het was het bestverkochte pakket van 2018 en ook dit jaar doet-ie het ongelofelijk goed."

De werknemer in het mkb wil geen gadget, of op uitje met het team. Die wil een traditioneel pakket met goede producten - dat denken de grotere werkgevers althans. De hippe start-ups, zegt Oierríe, die regelen zelf hun cadeaus. "Wij richten ons op de mensen in de bouw, aan de band, de verwerkers."

Wat niet zo goed loopt dit jaar? Het duurzame pakket, merkt Oierrié. "Je zou denken: duurzaamheid is hip en happening, iedereen roept dat-ie vegetariër is en wil bijdragen aan een beter wereld, maar als puntje bij paaltje komt kiezen werkgevers toch een massapakket of barbecuepakket. Het is Kerst, de rem mag er even af of zo, dat idee."

(Foto: www.kerstpakketten.nl)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Haast u langzaam

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...