'Wereldwijd meer aandacht besteden aan water'

'Wereldwijd meer aandacht besteden aan water'

LUISTER TERUG - We moeten beter met water omgaan, anders zal dat op termijn ten koste gaan van de sector. "We hebben de afgelopen jaren al grote stappen gezet, maar de wereld zal blijven veranderen. Daar moeten we met elkaar in blijven meegroeien."

Dat zei Cor Poppe, productmananager Gewasbescherming en Meststoffen bij Benfried vanochtend op Paprika Tasty Radio. In de uitzending ging hij uitgebreid in op het belang van een goede waterkwaliteit in en om de kwekerij. Wie de waterkwaliteit op orde heeft, zal volgens Poppe minder last hebben van ziekten in het water, waardoor ook de planten beter zullen groeien.

Poppe gaf daarbij aan dat het zeker niet alleen om een Nederlandse uitdaging gaat. "Op GreenTech sprak ik veel buitenlandse telers en die hadden het ook over waterproblemen. We moeten dit dus wereldwijd aandacht geven." In zuurstofarm water gaat alles dood, vervolgt Poppe. "Het is Benfried's missie om water op kwekerijen schoner te krijgen, waardoor de sector als geheel duurzaam kan worden en we minder zieke planten hoeven weg te gooien."

Wil je het gesprek met Cor Poppe terugluisteren om te horen hoe Benfried hierbij kan helpen? Luister de uitzending dan hier terug.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie