'We zijn aan het oogsten!'

21-02-2020    09:09   |    Goedemorgen

Op 20 december 2019 is de tweede editie van de Autonomous Greenhouse Challenge, georganiseerd door de Wageningen Universiteit, van start gegaan. Binnen zes maanden gaan vijf teams de strijd met elkaar aan om op afstand de meeste kilo’s cherrytomaten te telen, van goede kwaliteit, met minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Hoogendoorn Growth Management doet samen met Van der Hoeven Horticultural Projects, TU Delft en KeyGene mee aan de Autonomous Greenhouse Challenge. Als team AuTomatoes streven ze ernaar de hoogste winst te behalen en de challenge te winnen.

Op basis van hun collectieve multidisciplinaire kennis stelde team AuTomatoes dat een hogere stamdichtheid gunstig zou zijn voor de gewasgroei. Om deze reden hebben ze ervoor gekozen om hun tomatengewas te laten groeien met een hogere stamdichtheid dan normaal in Nederland wordt gebruikt. Tot nu toe werkt dit perfect; de planten zien er krachtig en gezond uit.

De belangrijkste focus voor Team AuTomatoes is de plant. Intelligente algoritmes worden gebruikt om de kasregelingen aan te sturen. Door middel van door sensoren gegenereerde data geven de planten feedback aan het team. Op basis van deze feedback worden de algoritmes aangepast om zo een optimaal groeiklimaat te creëren. Naast het realiseren van de hoogst mogelijke productie met uitstekende kwaliteit, focust het team ook op het maximaliseren van efficiënt gebruik van hulpbronnen; dat wil zeggen meer produceren met minder.

De focus op zowel de plant als het efficiënt gebruik van hulpbronnen is succesvol: deze week heeft team AuTomatoes hun eerste cherrytomaten geoogst! Volgens data analist Evripidis Papadopoulos is deze eerste oogst veelbelovend voor het vervolg van de Autonomous Greenhouse Challenge. “We leren, blijven optimaliseren en innoveren. We volgen onze strategieën en hebben vertrouwen in de resultaten.”

Ben je benieuwd naar het verdere verloop van de Autonomous Greenhouse Challenge van team AuTomatoes? Volg de voortgang van het team via LinkedIn en Instagram!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Abc westland breidt uit

Hines abc westland breidt in 2020 en 2021 het bedrijventerrein uit met 5,5 hectare. De afgelopen jaren zijn...