Wat zijn de consequenties van code oranje in Europa?

Wat zijn de consequenties van code oranje in Europa?

De meeste Europese landen staan sinds dinsdag 13 oktober op code oranje en dat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Ook moeten reizigers uit die landen bij terugkeer in Nederland tien dagen in quarantaine. De aanscherpingen zijn het gevolg van de oplopende besmettingen. Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse bedrijven met internationale medewerkers en/of activiteiten? Glastuinbouw Nederland geeft antwoord.

Het gaat qua aanscherpingen onder andere om Polen, dat tot nu toe nog op geel stond, en om België en Frankrijk die tot nu toe gedeeltelijk op oranje stonden. Ook zijn de beperkingen in Oostenrijk uitgebreid. Daarnaast kan het zijn landen dat de landen zelf beperkingen in het grensverkeer hebben (her)ingevoerd en/of aangescherpt.

Doorreis
Kunnen reizigers die voor hun werk onderweg zijn deze landen nog wel doorkruisen? Het blijft mogelijk om per auto, vliegtuig of trein te reizen. Daarbij zijn twee zaken van belang. Zorg allereerst voor bewijsstukken dat je voor werk op pad bent. Denk aan een arbeidsovereenkomst en werkgeversverklaring. Ten tweede: respecteer de lokale coronaregels. Voldoende afstand houden, met kleine gezelschappen onderweg zijn en het dragen van een mondkapje zijn de meest universele voorschriften.
Op het grenzenoverzicht op de pagina van de Werkgeverslijn staat een compleet overzicht van alle grensbeperkingen van de relevante landen. Dit overzicht wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt. Raadpleeg kort voor vertrek ook de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie