Vraag KAS Weekkalender wk 35/36

03-09-2017    07:00   |    KAS TuinbouwCommunicatie

VRAAG: Zouden planten met 50% van de watergift net zo goed kunnen groeien?

ANTWOORD: Ooit hebben we geleerd dat wortels van planten water en mineralen opnemen. In een laboratorium klopt dat ook. Maar dat zou betekenen dat er in droge gebieden nooit planten kunnen groeien. In de natuur groeien er altijd mycorrhiza-schimmels in de wortels die met hun microscopisch dunne schimmeldraden tot in de fijnste microporiën groeien.

En juist in deze microporiën ligt het capillaire water en opgeloste mineralen opgeslagen (zie afbeelding). Want uit onderzoek is gebleken dat grond die stofdroog aanvoelt, nog altijd vocht zit. Daarom kunnen planten die met mycorrhiza’s groeien veel beter tegen droogte. En droger telen heeft nog meer voordelen. Het geeft minder uitspoeling, er is minder verzilting en er groeit op drogere grond minder onkruid.

Telen met mycorrhiza geeft niet altijd méér groei of meer bloemen. Maar mycorrhiza’s maken planten in alle gevallen wel enorm veel stressbestendiger. Het is gewoon een kwestie van handig gebruik maken van wat in de natuur heel gewoon is.

De adviseurs van PHC komen het graag bij u nader uitleggen.Plant Health Cure BV
Postbus 103
5060 AC Oisterwijk
T: +31 13 7200 300
E: info@phc.eu
W: www.phc.eu


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

HortiSoccer bij Starbucks?

Zijn de posters van HortiSoccer nu ook al verkrijgbaar bij Starbucks? Nee, dat niet. Maar je komt ze wel overal tegen. Want niet alleen de...

Blog: 'Een teken van respect!'

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en als vrijwilliger actief bij...