Vraag KAS Weekkalender wk 23/24

11-06-2017    07:00   |    KAS TuinbouwCommunicatie

VRAAG: Welke methoden hebben wortels om zichzelf te verdedigen tegen aantastingen?

ANTWOORD: Plantenwortels hebben verschillende manieren om zichzelf te beschermen tegen indringers.
Zoals op de foto van de kalender zichtbaar is kunnen schimmeldraden van uiteenlopende schimmelsoorten een goede bescherming geven. In het begin van de wortelgroei kunnen Trichoderma schimmels deze bescherming tijdelijk bieden. Later in de groei zijn vooral de mycorrhiza schimmels van belang.

Want waar mycorrhiza schimmel groeit kunnen andere schimmels niet groeien. Een plant met mycorrhiza wordt bijna nooit aangetast door Pythium of fusarium of andere zwakteschimmels.

Een groot aantal schimmelsoorten heeft bovendien de eigenschap om aaltjes en insecten op te eten. Zo komen zij aan een beetje extra stikstof. Ook de larven en nematoden eitjes worden door een aantal natuurlijke schimmels in de bodem makkelijk opgevreten.  Vroeger meenden we er goed aan te doen om zo steriel mogelijk op te kweken en te telen. Nu weten we dat plantengezondheid voor het grootste deel afhankelijk is van het leven in de (pot)grond. Daarom adviseren we altijd om 3 kilo Biovin per m3 potgrond door te laten mengen. Deze verdediging is goedkoper dan welke bestrijding dan ook.

PHC heeft de kennis en 20 jaar ervaring in het verbeteren van de opname van mineralen, het verlagen van de kosten en verhogen van de groei en plantgezondheid.

Plant Health Cure BV
Postbus 103
5060 AC Oisterwijk
T: +31 13 7200 300
E: info@phc.eu
W: www.phc.eu


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

B(l)oeiend!

Onze collega Jolanda krijgt steeds meer fans op haar Instagram-account. En wij snappen wel waarom. Onlangs plaatste ze deze foto van een...

LinkedIn: De zomer is begonnen

Afgelopen vrijdag werden op het Museumplein in Amsterdam zonnebloemen uitgedeeld om de start van de zomer te vieren. Op LinkedIn blikt...