Gerbera en roos op Prinsjesdag

15-09-2017    09:22   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn in volle gang. De Haagse bloemist Ton Verzijl selecteert samen met Roy van Kester van Dümmen Orange persoonlijk de beste gerbera’s in de Aalsmeerse showkas van het veredelingsbedrijf.

Er zullen meer dan 4.000 gerbera’s, germini’s en grootbloemige Avalanche-rozen in de exclusieve bloemdecoraties in de Ridderzaal verwerkt worden, onder andere pal naast de troon. Roy van Kester, marketingspecialist snijbloemen van Dümmen Orange: “We voelen ons even hofleverancier en het is een mooie promotie voor de gerbera. Ook onze Avalanche+-rozen passen met hun vorstelijke uitstraling perfect in een entourage als de Ridderzaal.”

De bloemkeuze en kleurstelling zijn in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, gemaakt. Dit jaar is gekozen voor pasteltinten met donkere accenten als contrast.

Ton Verzijl van Bloemsierkunst ’t Toefje uit Den Haag heeft deze eervolle opdracht voor het vijfde jaar op rij toegewezen gekregen. Na Prinsjesdag worden de ‘koninklijke’ bloemen bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag aangeboden. Dümmen Orange is de grootste sierteeltveredelaar ter wereld.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Winactie!

Prominent stelt je op Instagram graag voor aan voedingsdeskundige Manon. Ze is gek op tomaten. En alles wat...