VIDEO: Tomatenplukrobot werkt 24/7

14-05-2019    12:00   |    Goedemorgen

Root AI heeft de tomatenplukrobot Virgo onthuld. De robot kan tomatenplukken zonder ze te kneuzen en dankzij sensoren kan het nauwkeurig de rijpheid checken.

De Amerikaanse nieuwszender CNBC publiceerde een video van de tomatenplukrobot. Het apparaat is ontwikkeld door Root AI, een start-up in Somerville, Massachusetts.
SensorenDe Virgo is een zelfrijdende robot met sensoren en camera's die als zijn ogen dienen. Omdat het ook verlichting aan boord heeft, kan het ook 's nachts aan de slag om tomaten te plukken. Lekker 24/7 aan het werk dus! De sensoren detecteren de tomaten en met behulp van kunstmatige intelligentie wordt het niveau van rijpheid bepaald. De teler kan bepalen in hoeverre de tomaten rijp dienen te zijn voor de pluk. 
Een robotarm met een behendige grijphand beweegt zacht genoeg om de tomaten te kiezen en plukken zonder deze te kneuzen. 
Root AI werkt ook aan robots voor het plukken van komkommer, paprika en aardbei.

Bekijk de video hier.
Bron: CBNCReacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...