Addenda gaat voor duurzame labels

11-01-2019    10:02   |    Goedemorgen

De Campanula en Hebe van Addenda worden komend jaar gelabeld met duurzame labels. De telersvereniging koos afgelopen jaar om zich nog meer te richten op duurzaamheid en zocht naar duurzame verpakkingsmaterialen.

Waar Addenda voorheen labels had van Polypropoleen, gaan zij in 2019 over op 100 procent afbreekbare labels. Het biodegradeerbare materiaal van de labels bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en volledig hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat de labels waterafstotend zijn. Daarnaast is het goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan. Addenda houdt er ook rekening mee dat voor het maken van biobaas materialen minder energie gebruikt wordt en de CO2-uitstoot lager is. 

Plantpaspoort
De duurzame labels hebben een vernieuwde uitstraling en zijn alvast voorzien van het nieuwe plantpaspoort (conform Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG). De voorraad oude labels wordt komend jaar nog opgemaakt en dus worden beide labels door elkaar gebruikt. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws