Verkooptak Quality Queen failliet verklaard

11-12-2019    10:58   |    WOS

De verkooptak van Quality Queen in Maasdijk, een groothandel in groenten en fruit, is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Dat meldt de WOS.

De zeventien medewerkers is door curator mr. Souren ontslag aangezegd. Het is zeer waarschijnlijk dat op korte termijn ook andere onderdelen van het bedrijf in staat van faillissement worden gesteld.

Quality Queen, gevestigd aan het Honderdland in Maasdijk, kocht paprika's, tomaten, komkommers en aubergines in bij gelieerde telers en verkocht deze aan supermarkten. Het bedrijf bestond ruim twintig jaar. Het faillissement komt volgens de curator door twee slechte seizoenen in de paprikateelt. Dit leverde 'miljoenenverliezen' op bij het bedrijf.

De verpakkingsafdeling van Quality Queen is 'om technische redenen' nog niet failliet, maar dit zal binnenkort wel gebeuren. Dat zorgt voor ontslag van nog twintig medewerkers. Ongeveer 200 andere medewerkers werden ingehuurd via uitzendbureaus.

Een doorstart van het bedrijf is geen optie. Mr. Souren: "Er zijn genoeg concurrenten die in het gat zijn gesprongen. De supermarkten waaraan werd geleverd, kunnen zich geen lege schappen veroorloven en zijn zaken gaan doen met andere groothandels."

(Foto: Westlandwerk.nl)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...