Verismo zeer gewasveilig rupsenmiddel

Verismo zeer gewasveilig rupsenmiddel

Een heel gewasveilig rupsenmiddel met ook een nevenwerking op wantsen. Dat is in het kort de omschrijving van het middel Verismo. Het product is sinds een klein jaar met een brede toelating, voor zowel sier- als groenteteelt, beschikbaar en heeft zijn waarde inmiddels bewezen, zo geeft Mark Selman, Crop Manager Glastuinbouw bij BASF aan.

Verismo mag breed worden toegepast in heel veel gewassen in de groente- en sierteelt onder glas en heeft een zeer goede werking tegen rupsen. Dat is ook waar het in eerste instantie voor bedoeld is, zegt Selman. "Maar daarnaast helpt het ook in de aanpak van negatieve wantsen, zo hebben we in onder meer de teelt van chrysant inmiddels ervaren." Voor een optimaal resultaat is het belangrijk te zorgen voor een goede bedekking, want het middel is niet systemisch. "Dit kan door middel van voldoende water of door het gebruik van een uitvloeier. Het werkingsmechanisme van Verismo zorgt ervoor dat de rups, bij opname door vraat of contact, stopt met vreten en uithongert." Vraatschade aan het gewas stop al snel, maar het kan enkele dagen duren voordat de rups volledig is afgestorven, beaamt Selman.

Een veilig product
Inmiddels wordt Verismo veelvuldig naar tevredenheid toegepast in verschillende teelten, laat Selman weten. "Door de vloeibare SC formulering is het product makkelijk in gebruik en heel zacht voor het gewas. Het advies is om bij een beginnende aantasting te starten en na zeven dagen te herhalen." Dit geeft het beste resultaat, meent Selman. "Naast de gunstige gewasveiligheid is Verismo ook goed integreerbaar met natuurlijke vijanden." Zo gaat Verismo goed samen met roofmijten zoals Montdorensis. Alleen wantsen zijn wat gevoeliger, aangezien Verismo hier ook een nevenwerking op heeft, aldus Selman.

(Foto: Mark Selman (midden) met Paul Hakkenberg van Linflowers Chrysanten en Mark Kolbach van Vos Capelle. Linflowers Chrysanten heeft positieve ervaringen met Verismo)

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie