Urban Greenhouse Challenge levert meer op

28-06-2022    09:15   |    Goedemorgen

Studententeams van over de hele wereld streden ook dit collegejaar weer met elkaar om het beste idee voor stadslandbouw te presenteren. Dankzij deze Urban Greenhouse Challenge zijn grote studentenwedstrijden niet meer weg te denken uit Wageningen.

Op 29 juni is de finale van de derde en tegelijk laatste Urban Greenhouse Challenge, die georganiseerd wordt door WUR. De wedstrijd voor studententeams uit de hele wereld trok deze editie dertig teams, samen goed voor 260 deelnemers. Op het event zal de jury bekendmaken welk van de tien teams in de finale, het beste idee heeft uitgewerkt voor stadslandbouw. Het concept moet passen in één van de armste en meest diverse wijken van Washinghton D.C. Wat hebben drie edities van de Urban Greenhouse Challenge gebracht?

Om het succes achter deze eerste Wageningse studentenchallenge te begrijpen, moeten we terug naar het 100-jarig bestaan van de universiteit in 2017. Wat begon als een idee voor een evenement op een feestje werd al snel een plan voor een jaarlijks terugkerend fenomeen: een multidisciplinaire, internationale wedstrijd waarbij studententeams een concrete uitdaging voorgeschoteld krijgen. De challenge beslaat een groot deel van het studiejaar en valt buiten het reguliere onderwijsprogramma.

Eerste in levenswetenschappen
“Studentenchallenges worden al langer georganiseerd door technische universiteiten”, vertelt organisator Rio Pals. “De World Solar Challenge is de bekendste. Daarin ontwerpen en bouwen studententeams een elektrische auto. In de levenswetenschappen bestaan challenges nog weinig, in ieder geval was het er nog niet in Nederland.” Het idee van een life science challenge sprak veel meer studenten aan dan Pals en haar collega Marta Eggers hadden gedacht. Voor de eerste editie schreven zich al direct 23 teams in. Na drie edities van de Urban Greenhouse Challenge staat de teller op 106 teams en meer dan 1000 studenten uit 36 landen.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws