Samenwerking Honig, Thuisbezorgd en Eurest

13-05-2020    09:39   |    Goedemorgen

Amsterdam krijgt vandaag de primeur met een maaltijdservice die het voor gezinnen wel heel makkelijk maakt om voor een toegankelijke prijs een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Vanaf 4,70 euro per persoon worden gezonde maaltijden thuis aan de deur geleverd. Utrecht volgt een week later. De maaltijden worden bereid in bedrijfskantines die momenteel leegstaan. Als het project slaagt, volgen nog meer steden.

De gezonde maaltijdservice ‘Honig vers bereid’ is een initiatief van familiemerk Honig, cateraar Eurest en Thuisbezorgd.nl.

"Tijdens de lockdown kan eten bestellen een enorme uitkomst bieden. Daarom bieden wij via Thuisbezorgd.nl voedzame maar vooral ook lekkere gerechten aan vanaf 18,75 euro voor een gezin van 3 à 4 personen, dit is dus slechts 4,70 p.p. Wij zetten een gezonde maar ook lekkere maaltijd op tafel voor het hele gezin, waar Honig om bekend staat", stelt Bob Rog, algemeen directeur van Honig. "Bovendien nemen we zo het boodschappen doen uit handen en hoeven ouders niet elke dag in de keuken te staan. Naar verwachting bezorgen we elke dag zo’n 40 maaltijden per locatie."

"Al vroeg in de coronacrisis zag Thuisbezorgd.nl dat er doordeweeks meer besteld werd door gezinnen en vaker werd gekozen voor gezonde opties. Ook weten we dat thuis werken, lesgeven, verzorgen, het huishouden en vervolgens nog een gezonde maaltijd op tafel krijgen elke dag een enorme uitdaging is in deze tijd", meldt Tim Scheerboom, marketing directeur Thuisbezorgd.nl. "We wilden graag het aanbod voor gezinnen verder uitbreiden met gezonde en lekkere maaltijden voor een betaalbare prijs. De samenwerking met Honig als gezinsmerk en Eurest met hun bedrijfscatering was toen snel opgezet."

Eurest heeft het voor elkaar gekregen dat de keukens van klanten zoals restaurant Symphony’s aan de Amsterdamse Zuidas en een vergelijkbare locatie in Utrecht mogen worden gebruikt voor het project. Die staan nu toch leeg. De cateraar levert bovendien keukenmedewerkers, die nu thuis zitten vanwege de coronacrisis en met veel enthousiasme aan de slag gaan voor dit project.

Culinair en gezond
Het wisselende menu moet garant staan voor een gezonde en verrassend lekkere maaltijd. Marcel Jagtman, operationeel directeur bij Eurest: "Op de kaart staat nu onder meer spinazie pasta met gebakken champignons, saliesaus en een Italiaanse tomatensalade met balsamicodressing. Of een verrassende bami met gamba’s en teriyaki saus. Het zijn toegankelijke gerechten voor het hele gezin, maar dan nét even wat feestelijker."

"Als het project een succes wordt, gaan we ook na de coronacrisis door’, vervolgt Rog. ‘We willen gezond eten makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Toveren met je iPhone...

Ben je fan van Harry Potter en lijkt het je wel wat om net als hij te kunnen toveren? Alles wat je nodig hebt,...