Tomatenoogstrobot GRoW wint Robot Challenge

Tomatenoogstrobot GRoW wint Robot Challenge

De vakjury van GreenTech heeft de GRoW tomatenoogstrobot van Ridder en MetoMotion tot winnaar van de GreenTech Robot Challenge uitgeroepen. Het robotplatform heeft volgens de jury een grote impact op de tuinbouwsector en heeft een grote kans van slagen om succesvol geďmplementeerd te worden in de markt.

GRoW is afgelopen week officieel aan de sector gerepresenteerd tijdens de GreenTech vakbeurs in de RAI in Amsterdam. Het robotplatform is ontwikkeld om oogstkosten te verlagen, de kwaliteit van het plukken te verhogen en minder afhankelijk te worden van beschikbare arbeidskrachten. Het is de eerste tweearmige robot die trostomaten kan oogsten en daarnaast ook de handling van de oogst in kratten automatiseert.

"We zijn verheugd met de winst van de Robot Challenge en het oordeel van de vakjury. Het is een belangrijke erkenning voor deze betekenisvolle innovatie", zegt Joep van den Bosch, Chief Innovation Officer bij Ridder. "De robots van de GreenTech Robot Challenge spelen een belangrijke rol in het succesvol opschalen van duurzame voedselproductie wereldwijd. Het is goed om te zien dat er veel ontwikkeling plaatsvindt en we zijn trots op de erkenning van ons werk", aldus Adi Nir, CEO bij MetoMotion.

GRoW zet in op 80% besparing van plukarbeid in de kas. Momenteel is de robot aan het werk bij twee grote Nederlandse tomatentelers. Op www.ridder.com/grow is meer informatie beschikbaar en kunnen geďnteresseerde telers alvast hun eigen GRoW robots reserveren.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie