Tips: hoe motiveer je jezelf?

12-07-2019    09:47   |    AD

Je taken stapelen zich op en die ene deadline komt akelig dichtbij, maar op de een of andere manier ben je vandaag niet vooruit te branden. Hoe krijg je jezelf weer aan de gang? De Amerikaanse hoogleraar Ayelet Fishbach weet wat ons motiveert én wat juist niet, zo meldt het AD.

Iedereen heeft er weleens eentje: een dag dat er niets uit je handen wil komen. Moedeloos wacht je tot de inspiratie eindelijk toeslaat, maar het wil gewoon niet. Met een beetje pech heb je zo’n dag ook nog als je volgende deadline morgen al is en je nog niets af hebt. En wat doe je als de dagen zich aaneenrijgen tot ongemotiveerde weken? 
Ayelet Fishbach, hoogleraar Gedragswetenschappen en Marketing aan The University of Chicago’s Booth School of Business, is expert op het gebied van wat mensen motiveert. "Tot op zekere hoogte is motivatie iets persoonlijks. Iets waardoor jij als een speer gaat zou voor mij bijvoorbeeld geen verschil kunnen maken. Bovendien hebben sommige mensen nu eenmaal meer doorzettingsvermogen dan anderen’’, verklaart ze aan Harvard Business Review. "Maar na twintig jaar onderzoek naar menselijke motivatie hebben mijn team en ik verschillende tactieken gevonden die effect hebben op het merendeel van de mensen.’’ 

De 4 tips: 
1. Stel doelen, geen taken
2. Vind een effectieve manier om jezelf te belonen
3. Blijf volhouden
4. Vertrouw op anderen

Meer weten over deze tips? Lees het hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws