'Teler letterlijk in zonnetje'

'Teler letterlijk in zonnetje'

THEMA KLIMAATSCHERMEN - Een betere verdeling en diepere penetratie van daglicht komt de consistentie en kwaliteit van het gewas ten goede. Daarnaast vermindert indirect diffuus licht het risico op gewasverbranding en plantstress. Dit verhoogt de gezondheid van het gewas, met een hogere productie als gevolg.

Met Ridder Light Diffusion Screens zet de kweker het gewas letterlijk in het zonnetje, zo laat het bedrijf weten. "De gebreide structuur in combinatie met de diffuse bandjes zorgen voor een optimale gelijkmatige spreiding van het licht. Daarnaast biedt het scherm meer controle over straling en gewastemperatuur, met een beter groeiklimaat en een betere productie als resultaat."

De standaard Ridder Light Diffusion (RLD) klimaatschermen hebben een gesloten structuur, wat zorgt voor energiebesparing en minder condensvorming, doordat het gewas geleidelijk afkoelt in de avond. Het RLD-scherm is met name als standalone schermoplossing in trek bij kwekers van potplanten, perkgoed en bloemen.

"Bent je op zoek naar een betere lichtspreiding, maar vind je het ook belangrijk dat jouw gewas voldoende bescherming tegen zonlicht geniet tijdens een warmere periode? Dan zorgen de Light Diffusion OPEN schermen voor net dat beetje extra zonwering en koeling", aldus Ridder.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie