'Telen naar hoger niveau'

05-11-2020    10:31   |    Goedemorgen

THEMA DATA & SLIMME IT - Priva gaat verandering brengen in de manier waarop telers hun teelt aansturen. Het nieuwe open platform van het bedrijf, gebaseerd op nieuwe innovatieve technologieën waaronder cloud-technologie, verbindt alle aspecten van het teeltproces naadloos met elkaar. Een combinatie van online applicaties en services maakt het gemakkelijker om een rendabel gewas te telen. Met Priva’s nieuwe technologie Plantonomy kan dat zelfs autonoom.

Zodra telers hun kas op het platform aansluiten, kunnen ze de online applicaties en diensten gebruiken om hun teelt te beheren, waar en wanneer dan ook. Afwijkingen worden automatisch gedetecteerd en het vergelijken van gewassen op basis van variëteit, kas en geografische locatie is nu mogelijk. Hiermee hebben telers glashelder inzicht in de belangrijkste processen en kunnen ze deze tijdig en precies bijsturen.

Geen grote investeringen nodig
Het Priva Open Platform is niet zomaar een nieuw product. Het is de basis voor een nieuwe manier van werken. En het mooiste is: telers hoeven geen investeringen te doen om aan de slag te gaan. Het enige dat de teler nodig heeft, is een abonnement. De Priva procescomputers zijn al voorbereid om verbinding te maken met het platform.

Het Internet of Things, clouddiensten, datawetenschap, kunstmatige intelligentie en robotica. Priva heeft de afgelopen vijf jaar fors geïnvesteerd in deze technologieën en een toekomstbestendig platform gebouwd op basis van Microsoft Azure cloudtechnologie. Om telers wereldwijd te helpen bij elke denkbare uitdaging, verbindt Priva producten en diensten van partners aan het open platform. De eerste online applicaties en services zijn al beschikbaar, en dit is nog maar het begin.

Autonoom telen met Plantonomy
Plantonomy is Priva’s unieke technologie voor autonoom telen. Het stuurt de ontwikkeling van gewassen aan volgens het natuurlijke bioritme van de plant. Meiny Prins (CEO van Priva): “Plantonomy is geen proef of challenge. De applicatie wordt al toegepast voor het autonoom telen in grote productie-kassen in Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VS en Australië”. Plantonomy is ontworpen om een consistente gewasontwikkeling te vereenvoudigen en stelt individuele telers in staat om gemakkelijk en automatisch de groei van een hele teelt aan te sturen, in plaats van per afdeling.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws