Studenten maken kennis met tuinbouwsector

13-06-2019    23:04   |    Goedemorgen

Ruim 250 studenten namen donderdag deel aan het talentenprogramma GreenTech HortiTalent. Doel hiervan was om studenten kennis te laten maken met de grenzeloze mogelijkheden die de tuinbouwsector biedt.

De Nederlandse tuinbouw sector is wereldwijd toonaangevend en is een sterk groeiende industrie. Een veelbelovende carrière ligt in het verschiet, want er komen op korte termijn duizenden extra banen beschikbaar.

“Tijdens GreenTech koppelden we de knapste koppen aan de meest toonaangevende toeleveranciers
in de sector. Deze toeleveranciers zijn grotendeels verenigd in AVAG. Het netwerken en een mogelijke enthousiasmering voor een stage, baan of onderzoek is een prachtig secundair doel van GreenTech HortiTalent. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor het bedrijfsleven om in contact te komen met studenten. Onze leden groeien komende jaren hard en hebben veel nieuw talent nodig,” aldus Harm Maters, voorzitter AVAG. Eerder dit jaar startte de AVAG het programma 'Young AVAG' op om jong talent binnen de bedrijven een ontwikkelprogramma te bieden binnen het tuinbouw cluster, “HortiTalent sluit hier prima bij aan.”

Studenten van diverse opleidingsrichtingen en -niveaus uit het gehele land namen deel aan het programma: van vmbo tot universitair onderwijs en van Business & Management tot Accountmanagement, Marketing, Tuinbouw, Future Farming en Techniek. Tijdens het bezoek aan GreenTech werkten zij aan een opdracht gericht op de drie strategische pijlers die AVAG voorstaat: innovatie, internationalisering en kwaliteit. De uitkomsten van de opdrachten mochten voor een vakjury worden gepitched. Tijdens het beraad van de jury vond er een CollegeTour plaats waarbij young professionals uit het bedrijfsleven werden ingezet om gezamenlijk de uitdagingen van de wereld te bespreken.

Mariska Dreschler, Director Horticulture GreenTech: “Wij zien het programma van HortiTalent als een belangrijk onderdeel van GreenTech. De carrièrekansen die de horticulture sector biedt, zijn enorm. Zowel in binnen- en buitenland. Door het talentenprogramma maken studenten optimaal kennis met de sector en mogelijkheden.” 

GreenTech HortiTalent is gecoördineerd door AVAG en GreenTech en wordt ondersteund door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Toelating Admire vervalt

Bayer vraagt geen herregistratie van imidacloprid aan als gewasbeschermingsmiddel in de EU. De EU-lidstaten...

Dag van de Bierblikjes!

In het intro van deze nieuwsbrief schreven we al dat het vandaag de Dag van de Pindakaas is. Maar het blijkt...