Step Steenks Service populair bij kwekerijen

17-09-2019    10:12   |    Goedemorgen

Een jaar geleden lanceerde Steenks Service een eigen step op de markt. Het product kreeg veel aandacht en inmiddels maken veel tuinbouwbedrijven gebruik van de step.

Tomatenkwekerij De Bakker Westland in Kwintsheul had een jaar geleden de primeur met de step van Steenks Service. Dankzij de step konden de medewerkers op het bedrijf zich vliegensvlug door de kas bewegen. Niet alleen is de step sneller dan lopen, ook is deze onderhoudsvriendelijker en compacter dan de fiets, zo liet Steenks Service toentertijd weten.

Inmiddels wordt de step op heel veel bedrijven toegepast. "De ontwikkeling van deze step is ooit ontstaan omdat we signalen kregen dat medewerkers veel tijd kwijt zijn aan het lopen door de kas. Dit kost veel tijd, en dus ook veel geld", zo laat Wouter Steenks weten. De step werd dan ook speciaal ontwikkeld voor gebruik in de grotere kassencomplexen. In menig bedrijf wordt gebruik gemaakt van fietsen, maar die nemen relatief veel ruimte in beslag en hebben het nodige onderhoud nodig. Een step is volgens Steenks qua formaat geschikter, maar minder gebruiksvriendelijk voor in de kas. Daarom werd een ‘kas-proof’- model ontwikkeld. De step is volledig van staal en daardoor onderhoudsarm. Er zitten drie massieve wielen onder. Die zorgen ervoor dat de step gemakkelijk overal kan worden neergezet, zonder om te vallen. Daarbij neemt hij weinig ruimte in beslag. Misschien nog wel belangrijker dan al die voordelen is dat de step bedrijven volgens Steenks een flinke tijdwinst oplevert. "Met de step kan een afstand vijf keer sneller worden afgelegd dan wanneer diezelfde afstand lopend wordt afgelegd."

Inmiddels is de step dus breed in de praktijk beproefd en gebruikers zijn zeer tevreden. Bedrijven die ook enkele exemplaren willen bestellen, kunnen hiervoor terecht bij Steenks Service. De aanschafkosten van één step bedragen slechts € 162,- .

Bekijk hier een video over de step


(Foto: Thierry Schut)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws