Steenks lanceert nieuwe tomaten hakenwikkelaar

Steenks lanceert nieuwe tomaten hakenwikkelaar

Na zo'n 18 maanden hard achter te schermen hebben gewerkt, introduceert Steenks Service een nieuw model hakenwikkelaar. Deze machine is vanaf nu verkrijgbaar en is bestemd voor de tomatenteelt.

Paul Vijverberg, Sander Zuidgeest en Wouter Steenks van Steenks Service zijn vanaf het begin tot het einde betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe machine. Wat was de aanleiding van deze ontwikkeling? Wouter:  "We hadden het vorige model al heel wat jaren en gezien de elektrotechnische ontwikkelingen wilde wij graag vernieuwingen doorvoeren. Onze doelstelling is altijd geweest om machines zo simpel en gebruiksvriendelijk mogelijk te houden."

Een belangrijke verandering die is doorgevoerd is dat de aansturing van het vrije val-systeem geheel is vernieuwd. Ook zit er een ander type motor in deze machine. "Met behulp van dit nieuwe systeem en deze nieuwe motor kan de touwlengte en wikkelsnelheid eenvoudig worden ingesteld. Ook is de bediening bestaand uit drukknoppen naar een touchscreen model gegaan. De machine is geschikt voor zowel 18 als 22 cm haken en wordt hij standaard geleverd in een transportkist. Ten slotte bestaat het vernieuwde model uit RVS, terwijl het vorige model bestond uit gepoedercoat staal."

Wouter geeft aan dat de ontwikkeling vrij soepel verliep. Zo zijn er uiteindelijk twee nieuwe prototypes gemaakt. '"Dit is het derde en laatste model wat nu het eindproduct is geworden."

Bekijk hier ook een film van de nieuwe hakenwikkelaar

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie