Rode kiwi's winnen Innovation Award

11-02-2019    09:10   |    Goedemorgen

De Fruit Logistica Innovation Award is gewonnen door de Oriental Red, rode kiwi's van Jingold in Italië. De kiwi kreeg van de beursbezoekers de hoogste waardering.

De Oriental Red komt oorspronkelijk uit China een heeft een vurige rode kleur van het vlees. De vrucht smaakt aangenaam zoet en heeft een suikergehalte van 20 tot 21 graden Brix. De rode kiwi heeft daardoor een exotische smaak. 'We zijn erg blij om deze belangrijke prijs te winnen. Het was een jaar van hard werken voor ons team. We hebben veel energie geïnvesteerd in het ontwikkelen en verbeteren van ons product en zijn blij dat mensen het zo leuk vinden', zegt Federico Milanese International Development Manager.

Rijping
De tweede plaats in de innovatieverkiezing was voor de Softripe Rijpingstechnologie van de Duitse firma Frigotec. Vakbezoekers waren onder de indruk van deze natuurlijke, energiebesparende rijpingstechnologie voor bananen en ander tropisch fruit. Het brons ging naar het Top-sealable compostable, recyclebare aardbeiplan van CKF in Canada. Met hun afsluitbare, composteerbare en recycleerbare pulp van houtpulp voor 350 tot 400 gram aardbeien, werken de Canadezen aan milieubescherming en duurzaamheid. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...