'Problemen ontdekken door meer te sturen op data'

24-09-2021    09:54   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Er zit nog heel veel aan te komen op gebied van biologische gewasbescherming, voorspelt Thomas Kern van Royal Brinkman. Kern zei dat vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Thomas Kern is Senior Productmanager gewasbescherming & desinfectie bij Royal Brinkman. In het kader van het actuele horti thema Biologie was hij vanochtend te gast in de studio van Paprika Tasty Radio. Hij vertelde over de ontwikkelingen op gebied van biologische gewasbescherming. Royal Brinkman levert al vele jaren biologische producten van Agrobío. Deze betrouwbare producent heeft research & development hoog in het vaandel staan. Agrobío produceert en levert hommels en natuurlijke vijanden voor de professionele glastuinbouw. Het bedrijf is gevestigd in La Majonera, nabij Almeria in Zuid-Spanje. Op een oppervlakte van meerdere hectares worden hommels en natuurlijke bestrijders, waaronder roofmijten, sluipwespen en wantsen, opgekweekt in een moderne fabriek. Agrobío is wereldwijd één van de grootste producenten van hommels voor de tuinbouwsector.

Kern liet weten dat er de komende jaren veel gaat gebeuren op gebied van biologische gewasbescherming. Daarbij zal het gaan om nieuwe producten en doorontwikkeling van bestaande producten, zoals bijvoorbeeld het geval is met het product Orius. Voorheen was dit enkel inzetbaar in de groenten, maar Agrobío heeft een nieuwe type ontwikkeld dat zich zonder stuifmeel kan vermenigvuldigen. Hierdoor kan het product in veel meer teelten worden ingezet. "Maar is zal de komende jaren vooral belangrijk zijn om veel op data te sturen, zodat we ontdekken aan welke problemen binnen de tuinbouw we moeten werken. Meten is immers weten", aldus Kern.

Heb je het gesprek met Thomas Kern van Royal Brinkman gemist, luister de uitzending dan in zijn geheel terug via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...