PrimA4a wil verder ontwikkelen

11-10-2019    07:30   |    NieuweOogst

Het gaat lastig met de ontwikkeling van PrimA4a in de gemeente Haarlemmermeer. Het stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) wil het terrein graag verder ontwikkelen, maar dan moet het van de gemeente Haarlemmermeer en Greenport Aalsmeer toestemming krijgen om meer soorten bedrijven aan te trekken.

PrimA4a is ingericht als locatie waar sierteeltbedrijven zich kunnen vestigen die moeten wijken voor andere ruimtelijke functies in Greenport Aalsmeer. Maar nu blijkt dat dit lastiger te realiseren is dan vooraf gedacht. Wel staan er andere soorten bedrijven, zoals toeleveranciers, op de deur te kloppen voor plaatsing op het terrein, maar dan moeten er politiek gezien een paar keuzes gemaakt worden.

Intussen worden de financiële prognoses die in 2018 nog realistisch leken ingehaald door de realiteit van dalende grondprijzen. Dat zet druk op de ketel. Greenport Aalsmeer heeft een werkgroep opgezet met SGN en de gemeente om deze situatie vlot te trekken. Aan de locatie ligt het in ieder geval niet, aldus SGN-directeur Philippe Bocxe in NieuweOogst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Is jouw collega echt ziek?

Het griepseizoen is aangebroken en het aantal ziekmeldingen op het werk zal ongetwijfeld snel stijgen. Toch...

Instagram: Aftermovie

Maarel Orchids nam afgelopen weekend afscheid van Arno en José. Twee dagen lang opende het bedrijf de deuren...

Instagram: Goedheiligman

Sinterklaar is vanacht langsgeweest bij Van der Voort Tomaten. Benieuwd wat zij hebben gekregen van de...