PostPlants Anthurium sluit aan bij Fair Flora

17-10-2018    15:02   |    Goedemorgen

Anthuriumteler PostPlants Anthurium sluit zich aan bij het consumentenlabel Fair Flora, dat voor consumenten inzichtelijk maakt hoe duurzaam een product is.

"Onze missie is om zo klimaatneutraal mogelijk te telen", laat Henk Post weten. "De filosofie van Fair Flora spreekt ons op dat gebied erg aan."PostPlants Anthurium is als Geo-Well teler bijvoorbeeld aangesloten bij het aardwarmteproject in Pijnacker.

"We zijn altijd aan het kijken hoe het duurzamer kan", geeft Henk Post aan. "Daarom zijn we ook aangesloten bij het aardwarmteproject. Verder onderzoeken we momenteel of we onze verpakkingen duurzamer kunnen maken, met bijvoorbeeld karton. Het doel is om een plant te verkopen zonder plastic.

"Via Fair Flora kunnen we met Benefits of Nature echt onze CO2-footprint berekenen", zegt Post. "Dat maakt onze processen zeer inzichtelijk en dat is fijn. Bovendien zijn we hierdoor gekoppeld aan andere kwekers met dezelfde missie. Samen kun je weer meer zaken ontwikkelen. Bovendien is een label als Fair Flora exact waar de markt steeds meer om gaat vragen, dus het is goed om daar pro-actief in te zijn.’


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Er is er weer eentje jarig!

Onze fotograaf Glenn is jarig. Niet dat hij veel tijd heeft om jarig te zijn, want hij moet KAS Magazine opmaken. Die gaat immers maandag...