Plasmacentrum in wording op Brightlands Campus

23-05-2022    09:45   |    Goedemorgen

Een oude bekende keert terug op de campus: Blue Plasma is sinds 1 april weer bewoner van de Venlose campus. Het bedrijf heeft een uitstap gemaakt naar een andere locatie, maar met de oplevering van het nieuwe campusgebouw Brightworks kunnen ze voldoende vierkante meters aan lab en kantoor huren voor hun groeiende bedrijf.

Volgens directeur Gus van der Feltz is de terugkeer naar de campus een mooie stap voor het bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame en schone technologie met koud atmosferisch plasma. "We zijn even samen met Blue Engineering, de club waar we uit zijn voortgekomen, naar het veilingterrein verhuisd. In Brightworks 51 kunnen we de volgende stappen maken."

Plasma kan volgens Van der Feltz op termijn chemie in land- en tuinbouw vervangen. "Binnen de land- en tuinbouw zijn ondernemers continu op zoek naar milieuvriendelijke methoden om geuroverlast te verminderen en het gebruik van kunstmest terug te dringen.

Chemische middelen mogen steeds minder worden gebruikt en de roep om duurzame oplossingen neemt toe. "Plasmatechnologie is volgens Van der Feltz ideaal voor reductie van geuroverlast, en ook voor de groei, kieming en genezing van planten. "We hebben aangetoond dat we met plasma op een duurzame manier geuremissie aan kunnen pakken, en daarnaast kunnen we met onze technologie nitraatrijk water maken dat een belangrijke voedingsstof voor planten levert. Het water wordt dan een soort kunstmest, alleen werkt plasma een stuk beter en is het milieuvriendelijk."

Van der Feltz en zijn team kijken uit naar hernieuwde kennismaking met de campusbewoners. "We verheugen ons op de samenwerking met de andere bedrijven bij Brightlands. We danken ook de regio Noord-Limburg die ons ondersteunt bij het realiseren van een plasmacentrum op de campus in Venlo, waar we met partners duurzame toepassingen van plasma ontwikkelen".


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws