Overinschrijving voor SDE+

10-12-2019    10:51   |    RVO/AgriHolland

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontving 7.525 subsidieaanvragen voor hernieuwbare-energieprojecten tijdens de najaarsopenstelling 2019 van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Er is ruim 9 miljard euro subsidie aangevraagd met een maximale subsidiabele jaarproductie van 43,6 petajoule. In de najaarsronde was 5 miljard euro budget beschikbaar.

Voor Zon-PV zijn 7.251 aanvragen ingediend met een aangevraagd budget van bijna 4,5 miljard euro. Voor windenergie waren er 113 aanvragen voor een totaal budget van 1,4 miljard euro. Er zijn 14 aanvragen ingediend voor geothermieprojecten voor een bedrag van 1,2 miljard euro. Voor biomassa gas waren er 9 aanvragen voor ruim in 1 miljard euro. In de categorie biomassa warmte en WKK werden 52 aanvragen ingediend voor 927 miljoen euro, voor zonthermie 84 aanvragen voor 59 miljoen euro en voor waterkracht 2 aanvragen voor een totaalbedrag van minder dan 1 miljoen euro.

RVO.nl beoordeelt op dit moment de aanvragen op basis van de eisen van de regeling. Ook toetst RVO.nl de projecten op technische, financiële en economische haalbaarheid.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...