Optimaal lichtplan door samenspel Ledgnd en teler

08-04-2021    09:46   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - In de studio van Paprika Tasty Radio hadden we vanochtend Jordi van der Meijden en Christiaan Auwerda van Ledgnd B.V. te gast. Ze vertelden over het geven van merkonafhankelijk advies op het gebied van led verlichting.

Ledgnd biedt een op maat gemaakt lichtadvies voor telers waarin verschillende verlichtingsoplossingen merkonafhankelijk met elkaar worden vergeleken. Daartoe beschikt Ledgnd ook over een portaal wat het advies “data driven” kan ondersteunen om led te integreren in iedere kas wereldwijd. "De aanschaf van led en het succes van de implementatie in de kas is afhankelijk van vele factoren", gaf Van der Meijden aan. "Het is niet gek om hiervoor een onafhankelijk adviseur in te schakelen."

Bij Ledgnd staat de teler centraal, zo gaf Van der Meijden aan. "Wat wil jij bereiken met je gewas? En met je bedrijf? Tijdens de inventarisatie bespreken we alle wensen, zodat we een gedegen lichtberekening kunnen uitvoeren. Na deze fase ontvang je direct het eerste lichtplan." Met behulp van een proefopstelling in een gedeelte van de kas wordt de aanbevolen led-verlichting getoetst om te zien hoe het gewas hierop reageert. Door de data te analyseren en vervolgens met de teler te bespreken wordt toegewerkt naar een optimaal resultaat. "Het samenspel van onze lichtkennis en de kennis die een teler heeft van de plant brengt de groei en kwaliteit van het gewas naar een nieuw niveau."

Heb je het gesprek gemist? Luister het terug via goedemorgen.podbean.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws