Ophef na kledingadvies: Wat zijn jullie regels?

26-06-2019    09:03   |    Goedemorgen

Een kledingadvies van het ministerie van SZW is niet goed gevallen. De suggestie dat blote benen op de werkvloer alleen geoorloofd zijn als er rekening wordt gehouden met de ‘roklengte en de conditie van de benen’ schiet vooral vrouwen in het verkeerde keelgat.

Het warme weer lijkt voor het ministerie een mooie gelegenheid te zijn om het online magazine ‘Werken in extreme temperaturen’ op Arboportaal.nl onder de aandacht te brengen op Twitter. Speciale aandacht gaat daarin uit naar de prangende kwestie ‘Op warme dagen: Rok of blote benen?’ 

Een panty is volgens het artikel 'zeker niet verplicht’, maar hangt 'volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen'. "Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem", zo luidt het oordeel.
Op Twitter regent het reacties van vrouwen die zich afvragen wat het ministerie bezielt om een dergelijk kledingadvies via het officiële twitterkanaal uit te doen gaan. Vrouwelijke twitteraars willen weten of de tweet serieus is bedoeld of vragen zich af waar het ministerie zich mee bemoeit. 

In de tuinbouw lijken kledingregels minder van toepassing. Of toch wel? Wat zijn de regels/afspraken op jullie bedrijf, binnen en buiten de kas? Laat het hieronder weten! 


Reacties (1)

Martine van der Meer at 26.06.2019

Heb een nieuwe blog hierover. Net ingestuurd ;-)

Reageer op dit bericht

Meer nieuws