Ontslag bij Van Nature na anonieme opruiende mails

16-04-2018    09:55   |    Goedemorgen

Een oud-medewerker van telersvereniging Van Nature is vorig jaar ontslagen omdat hij anoniem opruiende mails stuurde naar de directie en leden. Dat schrijft Groentennieuws.nl.

Onder een valse naam stuurde een medewerker e-mails naar de directie van de vereniging. De medewerker deed zich voor als een anonieme teler en uitte vanuit bezorgdeteler@gmail.com kritiek over de beslissingen van de directie. Ook de aangesloten telers ontvingen zijn mailings, zo laat Groentennieuws weten.

De directie schakelde een bedrijfsrechercheur in. Met digitaal speurwerk achterhaalde die de identiteit van de zogenaamde bezorgde teler. Hij werd op staande voet ontslagen, maar stapte naar de rechter. De man ontkent de mails te hebben verzonden en eiste schadevergoedingen en een transitievergoeding. De rechtbank stelde de man echter in het ongelijk en achte bewezen dat de mails wel degelijk zijn verzonden. "Er wordt in de brieven forse kritiek geuit op de benoeming van de nieuwe commercieel directeur, kort nadat hij zelf te horen had gekregen dat hij niet in aanmerking zou komen voor deze functie", aldus de rechter. Het naar buiten brengen van bedrijfsinformatie wordt hem bovendien zwaar aangerekend en het ontslag is volgens de rechtbank terecht. De oud-medewerker moet nu ruim 7.000 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn oud-werkgever.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws