Onderzoek: perspectief komkommer onder LED

16-07-2019    10:37   |    Glastuinbouw Nederland

In het kader van het project 'LED licht bij zonlicht' is de tweede fase in het spectrumonderzoek uitgevoerd bij komkommer. Uit eerder onderzoek met het snackkomkommer ras Qwerty bleek dat 10-20% verrood licht positief was voor de gewasopbouw, lichtonderschepping en productie.

De productie in de behandeling met een hoog aandeel blauw licht bleef toen achter. Om meer inzicht te krijgen in de effecten van specifiek groen en verrood licht, zijn op 6 maart jonge komkommerplanten van de rassen Qwerty en Hi Power geplant in het Innovatie- en Demonstratiecentrum LED belichting (IDC LED) bij Wageningen University & Research, business unit glastuinbouw in Bleiswijk.
De lichtspectra die in deze proef werden gebruikt, liepen uiteen van rood/blauw (95%/5%) tot een wit licht spectrum met vergelijkbare spectrale verhoudingen als het zonlichtspectrum. Er werd geteeld onder winterse condities, waarbij het meeste licht van de lampen afkomstig is en een zonlichtpercentage van 16% gerealiseerd werd. Van beide rassen zijn vruchten geoogst gedurende het onderzoek. 

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...