'NL kan China helpen met veilige voedselproductie'

18-10-2018    09:19   |    Goedemorgen

"De Nederlandse tuinbouw wil zijn kennis delen met China om te helpen bij een veilige en schone voedselproductie." Dat aanbod deed Martin van Gogh, directeur van Batenburg Techniek / Hoogendoorn en ambassadeur van de Nederlandse tuinbouw, aan de Chinese premier Li Keqiang. Van Gogh sprak de premier tijdens het CEO Event 'High-Tech Innovation and Sustainable Connectivity' in Den Haag.

Premier Li Keqiang werd tijdens het CEO Event in Den Haag ontvangen door president-directeuren van tien Nederlandse multinationals, zoals ASML, Shell, KLM en Philips. Andere gasten waren minister-president Mark Rutte en minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. De bijeenkomst werd voorgezeten door directeur Hans de Boer van VNO-NCW.

De sterk groeiende bevolking voorzien van betrouwbare voeding is een grote uitdaging voor de Chinese overheid. Van Gogh gaf aan dat de Nederlandse tuinbouw kan helpen met de productie van veilige en schone groenten. Daarin heeft Hoogendoorn inmiddels ook ervaring: het is sinds jaren actief in Azië. "Onze visie is om een ​​duurzame voedselproductie in China en de rest van de wereld te creëren: energieneutraal, met minder gebruik van water en minder luchtvervuiling."

Als ambassadeur voor Greenport West-Holland en lid van de Economic Board Zuid-Holland ontwikkelde Van Gogh het concept Feeding and Greening Megacities. Doel van dat concept is het bieden van nieuwe kansen voor de Nederlandse tuinbouw door het ontwikkelen van kennis en innovatie op het gebied van het voeden van de bevolking van internationale megasteden.

Van Gogh overhandigde premier Li Keqiang tevens het boek 'Plant Empowerment' en een slimme AR-bril. Met de bril kunnen Chinese telers op afstand geholpen worden door Nederlandse adviseurs. In 'Plant Empowerment' staan de hele moderne inzichten in Het Nieuwe Telen over de teelt in kassen gebundeld. Van Gogh: "De kernboodschap is: veilig en meer produceren, met minder kosten en minder energieverbruik."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.