Nieuwe nematodenformule met goede oplosbaarheid

Nieuwe nematodenformule met goede oplosbaarheid

Sinds 7 september komt er geleidelijk een nieuwe formulering beschikbaar voor alle nematodenproducten gebaseerd op Steinernema feltiae en Steinernema carpocapsae (Entonem, Scia-Rid en Capsanem), zo meldt Koppert Nederland.

De samenstelling van het dragermateriaal is volledig gewijzigd met een nieuwe formulering op basis van 100% biologisch afbreekbare formulanten. De nieuwe formulering heeft als voordeel dat deze veel gemakkelijker op te lossen is, waardoor de formulering volledig compatibel is met de beschikbare spuit-/irrigatiesystemen op de markt, waaronder Dosatron.

Continue uitstekende prestaties
"Gebruikers zullen op basis van de look & feel van de nieuwe formulering niet snel een verschil opmerken, behalve dat de zakjes in de omdoos nu een nieuwe groene kleur hebben", zegt productmanager Cyrille Verdun. De formulering ziet er hetzelfde uit, is als een pasta en verandert in een gel wanneer er water wordt toegevoegd, laat geen residu achter en is nog net zo effectief!"

"We zijn erin geslaagd om een formulering uit te brengen die beantwoordt aan de meeste wereldwijde marktbehoeften: kwaliteit, houdbaarheid, oplosbaarheid en duurzaamheid", aldus Cyrille. "De formulering is van het grootste belang voor een gezond en succesvol nematodenproductassortiment. Dit geeft Koppert op dit gebied zeker een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie."

Om een goede indruk te krijgen van de oplosbaarheid over de verschillende nematodenformuleringen in de loop der tijd heeft Koppert een video gemaakt. Bekijk deze hier.

Bron: Koppert Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie