Nieuwe directeur voor Veiling Zaltbommel

Nieuwe directeur voor Veiling Zaltbommel

Per begin 2022 staat een nieuwe directeur aan het roer van Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. Dan volgt Gerard van den Anker huidig directeur Bart Dijkhuis op, die met pensioen gaat. Van den Anker heeft zin in de nieuwe functie: "Met passie en inzet wil ik, samen met de medewerkers, leden en afnemers, deze coöperatie verder optimaliseren."

Per begin 2022 krijgt Veiling Zaltbommel een nieuwe directeur: Gerard van den Anker. Bart Dijkhuis, die in 2020 het stokje overnam van vertrekkend directeur Peter van Osch, gaat dan met pensioen. Van den Anker heeft een sterke affiniteit met de tuinbouw. Momenteel is hij voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie, en zelf is hij gedurende zijn hele bestuurlijke én politieke carričre - hij zat, onder meer, in de lokale politiek van Maasdriel, was er locoburgemeester en was ook kort lid van de Tweede Kamer - fruitteler gebleven.

Dijkhuis is blij met de keuze: "Van den Ankers ervaring sluit heel goed aan bij wat Veiling Zaltbommel nodig heeft. Hij kent de tuinbouwsector, de tuinbouwsector kent hem. Bovendien is hij als geboren en getogen Bommelerwaarder thuis in deze regio. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij hier op zijn plek is, de veiling is bij hem in goede handen."

Voorzitter René Simons deelt die mening: "We zijn een coöperatie in de oorspronkelijke zin van het woord: een veiling van en voor telers. Daar past een man bij die tussen de telers staat, die hun taal spreekt en een coöperatief hart heeft. Zo'n man is Gerard van den Anker."

Ook Van den Anker zelf ziet uit naar de nieuwe uitdaging: "Veiling Zaltbommel loopt als een rode draad door mijn leven. Met passie en inzet wil ik, samen met de medewerkers, leden en afnemers, deze coöperatie verder optimaliseren. Ik kijk ernaar uit om samen met hen en met het bestuur de uitdagingen aan te gaan die deze tijd met zich meebrengt. Op deze unieke centrale locatie in Nederland."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie