Nieuw insecticide op basis van sinaasappelolie

Nieuw insecticide op basis van sinaasappelolie

ORO AGRI presenteert tijdens HortiContact een nieuwe insecticide op basis van sinaasappelolie met de naam OROGANIC.

Het product heeft een toelating voor de bedekte teelt van tomaat, paprika, Cucurbitaceae (komkommerachtigen) en snijbloemen onder glas. Voor de tomaat en de paprika gaat het om een reguliere toelating, de andere gewassen hebben een etiket in het kader van de kleine gewassen toelating. Op het etiket staan diverse insecten, zoals (spint)mijten, wittevlieg, trips en (blad)luizen.

OROGANIC, geformuleerd op basis van een laag-risico stof, heeft een aantal eigenschappen: het middel heeft een sterke knock-down werking. Het middel heeft geen residu, geen MRL. Ook is is er geen wachttijd, waardoor biologie veilig ingezet kan worden na opdrogen. Het product is combineerbaar met de inzet van biologie, alhoewel er enig effect is op een aantal nuttige bestrijders.

Er kan tegen het middel geen resistentie gevormd worden, waardoor het frequent ingezet kan worden tegen insecten. Een eventueel aanwezige resistentie tegen een andere werkzame stof wordt door OROGANIC wel aangepakt.

"Dit groene middel is een mooie aanvulling voor in de 'gereedschapskist' van de teler en komt mooi op tijd voor het seizoen om een een aantal lastige plaaginsecten te kunnen aanpakken. ORO AGRI is aanwezig op horticontact voor verdere toelichting."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie