Nederlandse export groeit ruim 7 procent in oktober

13-12-2019    10:53   |    Goedemorgen

Het volume van de goederenexport was in oktober 7,4 procent groter dan in oktober 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande maanden.

In oktober 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten, chemische producten, machines en apparaten. Het volume van de import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december 2019 ongunstiger dan in oktober.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral door een grotere krimp van de industriële productie in Duitsland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...