Nederlandse aardbei populair

Nederlandse aardbei populair

Nederlandse aardbeien zijn in trek, meldt de NOS. Sinds 2010 is de productie in Nederland bijna verdubbeld, tot een record van 78 miljoen kilo vorig jaar. Die stijging komt vooral doordat er steeds meer aardbeien worden geteeld in kassen en in plastic tunnels.

Wat ook opvalt: de export van Nederlandse aardbeien is de afgelopen jaren nauwelijks gestegen. "Dat betekent dat wij die extra aardbeien vooral zelf opeten", zegt Wilco van den Berg, marktspecialist van brancheorganisatie GroentenFruit Huis. "Alleen al in de afgelopen drie jaar is de consumptie in Nederland met een derde gestegen tot 45 miljoen kilo."

Vroeger kochten we vooral in de maanden juni, juli en augustus aardbeien, maar door de aardbeien uit de kas staan de bakjes Nederlandse aardbeien tegenwoordig al in april en mei in het schap van de supermarkt en is het Nederlandse aardbeienseizoen verlengd tot in de herfst. De 'ouderwetse' aardbei van de volle grond zal langzaam verdwijnen, denkt ook teler Jan van Meer uit Breda: "Het is natuurlijk hartstikke arbeidsintensief, aardbeien plukken op je knieën. Maar dan ook nog eens het feit dat de kwaliteit gewoon minder is. Regen, hagel, windschade: kan allemaal, hč. In de kas en in de tunnel is de kwaliteit beter gewaarborgd. En supermarkten belonen dat ook met een financieel extraatje."

Lees hier verder

Bron: NOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie