Natuurlijke combinatie tegen rupsen in het gewas

Natuurlijke combinatie tegen rupsen in het gewas

Bacillus thuringienis stammen (Bt's) nemen een steeds belangrijkere plek in in diverse IPM teeltsystemen ten aanzien van rupsenbestrijding. Zo ook Lepinox Plus, een biologische insecticide op basis van de bacterie Bacillus thuringienis subsp. Kustaki strain EG 2348.

Er zijn meerdere ruspenmiddelen op de markt op basis van verschillende Bacillus- stammen. Om resistentie te voorkomen is het van belang de verschillende stammen met regelmaat af te wisselen, laat HortiPro weten. Met Lepinox Plus bestrijdt men effectief verschillende soorten rupsen (Turkse mot, koolmot etc.) in tal van groentegewassen zowel buiten als onder glas. Na opname van het gespoten middel door de rups beschadigt de darmwand en stopt de rups met eten en worden de bacteriesporen verder verspreid. De rups sterft na ongeveer drie tot vijf dagen.
 
De Bt. in Lepinox Plus maakt twee typen toxines aan waardoor deze formulering een snel resultaat geeft. Om een zo hoog mogelijke effectiviteit van de Lepinox Plus te verkrijgen adviseren wij een combinatie met de uitvloeier/ hechter Helioterpen Film te spuiten. Helioterpen Film geeft een UV-bescherming waardoor Lepinox Plus nog beter en langer werkt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie