Naalden in Australische aardbeien

20-09-2018    09:22   |    Goedemorgen

Australië is in de ban van naalden die in aardbeien worden gevonden. Vrijwel niemand in het land koopt nog aardbeien, wat een flinke klap is voor de telers.

Er zijn naalden gevonden in meer dan honderd aardbeien en ander fruit de afgelopen weken in Australië. De autoriteiten doen momenteel uitvoerig onderzoek en de daders kijken aan tegen minimaal vijftien jaar in de gevangenis. De Australische Prime Minister Scott Morrison zit bovenop de zaak, en vindt het van hetzelfde niveau als kinderpornografie en het financieren van terrorisme. Hij wil hier nieuwe wetgeving voor doorvoeren.

Meerdere producten zijn al teruggeroepen en sommige telers hebben hun aardbeien oogst al vernietigd. Exporteurs hebben de opdracht om strengere controles te doen, zoals de aardbeien door een metaaldetector halen. De Australische overheid geeft aan dat het fruit gewoon gekocht kan worden, mits het maar gesneden wordt voor consumptie.

In praktijk laten Australiërs de aardbeien volledig links liggen, wat een flinke klap is voor de verkoopcijfers. De BBC laat weten dat de overheid 1 miljoen Australische dollars toegezegd heeft om de telers bij te staan en drie staten hebben een ton aan beloningen beloofd voor informatie.

Er is gisteren een jongetje opgepakt dat toegegeven heeft dit voor de grap te hebben gedaan, maar inmiddels zijn er naalden gevonden in vijf staten. Dat betekent dat er een hoop na-apers aan het werk zijn. 

Bekijk een video bij The Guardian.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: Brinkman bouwt in Venlo

Royal Brinkman bouwt een nieuwe vestiging in Venlo. Eén van de vele signalen dat het tuinbouwgebied rondom Venlo een enorme vlucht aan het...

'Tuinen Bij' Holland Strelitzia

Wij mochten weer even komen tuinen. Dit keer in Zevenhuizen bij Holland Strelitzia, je weet wel die mooie papegaai bloemen. Nu nog vol in de...