Modiform: sluit samen de materialenkringloop

11-10-2019    08:15   |    Goedemorgen

De impact van plastic op het milieu is groot. Modiform is zich bewust dat ze verantwoord om moet gaan met de natuurlijke bronnen. De Closed Loop Commitment van Modiform richt zich op maximaal behoud van grondstoffen en gaat verder dan alleen recyclen. Modiform neemt haar verantwoordelijkheid om samen de materialenkringloop te sluiten door in te zetten op: slim ontwerp, de juiste samenstelling, vermindering en recycling van grondstoffen en hergebruik van bestaande producten. Zo wordt onnodig verlies voorkomen en de druk van de producten op het milieu verlaagd.

Menno Krijger (Sales Director Modiform): ‘Modiform doet haar uiterste best om de materialenkringloop te sluiten. Maar dit kunnen wij niet alleen. Daarom gaan wij graag (verder) in gesprek met kwekers, de sector maar ook met afvalverwerkingsbedrijven. Door samenwerking in de keten bouwen we meer circulaire systemen waardoor grondstoffen langer behouden kunnen blijven.’

 

Met de Closed Loop Commitment zet Modiform zich in om de materialenkringloop te sluiten. Denk aan bijvoorbeeld de verdubbeling van de capaciteit van hun eigen recycling van PS kunststof, het opzetten van inleversystemen voor trays bij retailers en kwekers en het produceren van cool grey trays van 100% gerecycled PS-plastic uit koelkasten. Maar ook het ontwikkelen van producten van een alternatief materiaal, zoals de EcoExpert producten van gerecycled karton.

 

Duurzaamheid staat bij Modiform al sinds de oprichting in 1980 centraal. Al vanaf het begin ontwikkelt Modiform kunststofproducten gemaakt van gerecycled materiaal. En recyclet Modiform al dertig jaar in huis polystyreen (PS). Modiform geeft iedere dag, samen met haar klanten en ketenpartners, gerecycled materiaal een nieuw leven.

 

Wilt u meer weten of met Modiform in gesprek gaan om samen de materialenkringloop verder te sluiten? Neem dan contact op viacontact@modiform.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Welkom in de studio!

De studio van Paprika Tasty Radio heeft een kleine restyling ondergaan. De wand is vanochtend voorzien van een...