Meer verzekeringspremie door toenemende fraude

Meer verzekeringspremie door toenemende fraude

Nederlandse consumenten betalen 50 tot 100 euro per jaar extra aan verzekeringspremies om de financiële schade door fraudegevallen te compenseren. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars vrijdag.

Het aantal bewezen gevallen van verzekeringsfraude kwam vorig jaar uit op 22.376. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder, maar nog steeds een druppel op een gloeiende plaat.

"Het gaat om vele miljoenen verzekeringen", zegt een woordvoerder van het Verbond. Met de ruim twintigduizend ontdekte en bewezen gevallen van oplichting van de verzekering was een bedrag van 96 miljoen euro gemoeid.

In de meeste gevallen draait het bij verzekeringsfraude om het opvoeren van niet bestaande schade en niet het hele verhaal vertellen.

"De financiële schade door verzekeringsfraude heeft invloed op de premies voor alle verzekerden in Nederland", zegt het Verbond. De verzekeraars proberen de fraude dan ook zoveel mogelijk in te dammen. Onder andere door systemen te gebruiken die 'opvallende gegevens' signaleren.

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie