LOFE steunt hydroponie-project Zuid-Afrika met TU Delft

04-12-2020    10:12   |    Goedemorgen

THEMA WATER - Planten laten groeien met de wortels in het water, ook wel hydroponie genoemd, is voor LOFE de normale gang van zaken. Maar dat het ook kan worden ingezet om groenten te verbouwen op een Zuid-Afrikaanse kinderopvang, is extra bijzonder. Drie studenten van TU Delft zamelen via crowdfunding geld in om dit project te realiseren. Mede door de leuke hydroponie-overeenkomst besloten beide partijen een samenwerking aan te gaan.

Het project in Kaapstad is een initiatief van TU Delft, waarbij elk jaar nieuwe studenten ingezet worden om het project door te ontwikkelen en te verbeteren. Hierbij ondersteunen zij een kinderopvang bij het zo duurzaam en efficiënt mogelijk verbouwen van eigen groenten. Door de inzet van hydroponie beperken zij het waterverbruik en zorgen ze voor een stabiele voedselvoorziening. Dit jaar zamelen de studenten geld in voor nieuwe waterpompen én een goed beveiligingssysteem. Een concreet doel, dat in het nieuwe jaar meteen zal worden uitgevoerd als er voldoende geld ingezameld is.

LOFE
Mede door de leuke match op het gebied van hydroponie, werd LOFE benaderd om het project te ondersteunen. Om de donateurs te bedanken voor hun gift, krijgen zij een plantje van LOFE cadeau. Daarnaast doneert LOFE een deel van de webshopinkomsten van december aan het project, zodat alle benodigde materialen voor project South-Africa gekocht kunnen worden. Meer informatie over dit project en het geven van een donatie is te vinden op de website van TU Delft: https://www.supporttudelft.nl/project/southafrica


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws