Cyclamen voor de De Kreek

27-06-2018    14:13   |    Goedemorgen

De Lentiz studenten van HortiTechnics & Management hebben donderdag hun Cyclamen gedoneerd aan zorgcentrum De Kreek in ’s-Gravenzande.

Deze planten zijn door de studenten duurzaam geteeld in de demokassen van het World Horti Center. In de praktijk maken de studenten kennis met diverse teelten en teelttechnieken. De studenten Sander Boers en Daymean Spijker hebben de planten overhandigd aan medewerkers van De Kreek. Die waren blij verrast met de mooie planten.  

Sander Boers: “Naast het kweken van de planten, moesten we de opdracht ook uitwerken vanuit een ‘circulaire economie’. Alle gebruikte middelen moesten 100% biologisch en/of recyclebaar zijn, ook de verpakkingen. Dat was best een uitdaging, maar wel MVO!” Daymean vult hem aan: “In ons eerste project teelden wij komkommers, die grotendeels naar Voedselbank Westland gingen. Ook heel erg MVO”.

Lentiz maakt onderdeel uit van MBO Westland en leidt op voor diverse functies in de groene sector. MBO Westland is gevestigd in het World Horti Center.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws